Voordelen

Geen afvoer van wortels

Traditioneel worden stronken uitgegraven met de hand of met een kraan. Na de werken blijft er dus een omvangrijk wortelkluit over die moet verwijderd worden. De stort- en transportkosten van zo’n zware stronk kunnen behoorlijk oplopen. Bij het stronkenfrezen wordt de wortel volledig vermaald en gemengd in de grond, waardoor er geen afvoer van materiaal nodig is.

Geen putten

Na het stronkenfrezen hoeft men geen aarde bij te voeren, er zijn geen ‘kraters’ zoals wanneer men wortels uitgraaft.

Milieuvriendelijk

De wortelsnippers worden door de stronkenfrees in de grond gemengd, waarna deze op korte termijn verteren tot compost. Goed voor het bodemleven en de bodemstructuur!

Resultaat na stronkenfrezen

Op elke locatie

Onze Vermeer stronkenfrees heeft voldoende met een doorgang van 95 cm, waardoor deze door de meeste tuinpoortjes kan. De radiografische besturing zorgt ervoor dat we de machine nauwkeurig door smalle doorgangen, steile hellingen en beperkte ruimtes kunnen manoeuvreren.
Op zeer moeilijk toegankelijke plaatsen werken wij met een compactere machine. Deze frees kan ook zonder beschadiging door een (rij)huis gereden worden.
Toch twijfels of uw stronk kan uitgefreesd worden? Stuur ons enkele foto’s via het formulier ’Offerte aanvragen’ en wij zoeken voor u de beste oplossing.

Geen beschadigingen aan de omgeving

Onze freesmachine is uitgerust met aangepaste rupsen, zodat er geen schade aan de omgeving wordt veroorzaakt door (te) zware machines. Wij kunnen zonder insporing over paden en gazons rijden. Bij natte omstandigheden is het mogelijk om rijplaten te voorzien.
Door de minimale bodemdruk van onze stronkenfrees krijgt men geen verdichting van dieper gelegen grondlagen, wat belangrijk is voor een goede bodemstructuur in de tuin.

Kostenbesparend

Het uitfrezen van wortels is vrijwel altijd voordeliger dan andere methodes.

Stronken uitfrezen?

Het uitfrezen met een stronkenfrees is de gemakkelijkste en veiligste manier om een boomstronk of wortel te verwijderen.

Contacteer ons